Nyårstips

Hej på er!
Hoppas att ni haft en fin jul och att ni njuter av lite ledighet.
Snart är det dags att fira nyår och det är ett ypperligt tillfälle att lyxa till det lite extra med maten tycker jag. Eller kanske ta till några små knep som gör att det känns lyxigt men inte behöver kosta en förmögenhet.

Här kommer lite länkar till tidigare recept vi gjort som passar bra till nyår!

Fördrink: Vit frostig cocktail eller Äppledrink med kanel
Enkla tilltugg hittar du här, här och här!

Som förrätt tycker jag du ska testa denna soppa. Den är så enkel att göra men känns väldigt lyxig. Servera i små glas och toppa med ett ostchips!
Annars kan du göra denna paj och toppa med lite färska skaldjur. Skär upp pajen i mindre tårtbitar eller gör småpajer och lägg till det du själv gillar. Räkor, rödlök, löjrom osv..
Varför inte servera en liten portion av denna goda sak i små portionsgrytor? Går lika bra att servera på det sättet med den här mumsiga musselgrytan!

Till varmrätt tycker jag du ska satsa på något kött/fisk som du själv gillar samt känner dig bekväm med att laga. Jag äter aldrig oxfilé annars men just till nyår brukar det vara bra pris och då är det kul att lyxa till det!
Jag serverar denna goda rödvinssås till. Testa att göra denna i småformar istället för en stor form, garanterad succé! Dessutom bra om du vill dra ner lite på kolhydraterna.
Vill du ha nyårsmat som sköter sig själv så du slipper stå i köket hela dagen?
Testa då att göra denna klassiker och satsa på färsk, svensk kyckling och bra rödvin!

Så till desserten, alltid skönt med något som går att förbereda innan och som du bara piffar till lite i sista sekund innan servering. Detta busenkla recept förbereder du innan och toppar sedan bara med lite färska bär!
Om du lagt mest krut på varmrätten så kanske denna enkla dessert kan passa bra? Allt går att förbereda och du gratinerar päronen när ni ätit varmrätten. Servera med en riktigt bra vaniljglass så blir det kanon!
En annan bra dessert till nyår är ju pannacotta. Perfekt att förbereda om man är många! Gör enligt receptet så långt att du häller upp pannacottan i portionsformar och täcker med plastfolie. Låt stå kylt i minst 3 timmar. Sedan när det är dags att äta så är det bara att lägga till t.ex. färska bär, passionsfrukt eller någon bärsås. Busenkelt men väldigt uppskattat!

Hoppas att ni fått lite tips om ni inte redan har nyårsmenyn spikad. Tänk på att förbereda allt som går innan så du slipper stå i köket hela tiden och inte hinner ta hand om dina gäster.

Vill också passa på att tacka alla ni som gått in och läst bloggen, väldigt roligt!
Vi hoppas att ni hänger med även nästa år.

Gott Nytt År!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *