Moule mariniere 

Jag älskar skaldjur i alla dess former! Här kommer ett recept på en riktig favoriträtt, vinkokta musslor. Det här receptet är beräknat till 2-4 personer, beroende på om man äter någonting till.

Det här behöver du:

1 nät blåmusslor (cirka 1 kg)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 dl vitt vin
2 dl grädde
persilja, färsk eller fryst
salt och peppar

Gör så här:

Börja med att skölja och skrubba musslorna lite lätt i ett durkslag. Plocka bort dom som är trasiga eller som inte stänger sig. Hacka schalottenlöken samt vitlöken och fräs i en gryta med smör. Häll över musslorna, vinet och grädden. Smaksätt med persilja, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, det tar oftast bara några minuter. Servera med pommes eller bröd och aioli.

Aioli gör man enkelt själv. Blanda 1 tsk senap med 1 tsk vinäger och 2 äggulor. Tillsätt 2 dl olja under omrörning i en tunn stråle. Lättast är att använda elvisp. Smaksätt med 2 pressade vitlöksklyftor och lite salt och peppar.

Smaklig måltid!

/Amanda

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *