Regnbågskalas

När mina tjejer fyllde 4 år hade vi ett kalas med regnbågstema. Väldigt roligt att fixa och uppskattat. Här kommer lite tips på enkla saker du kan göra för att få till ett regnbågstema till kalaset.
Tjejerna hade fått välja vad för typ av tårta de ville ha och jag kom med lite idéer hur de kunde se ut utanpå. I den ena var det köpta chokladbottnar, dumlefluff samt hallongrädde. Detta är en favoritkombination och jag gör den då och då. Jag använder mig utav Icas färdiga chokladbottnar, det är god smak i dom och de är väldigt saftiga. Dumlefluff görs helst dagen innan då den ska kylas ned ordentligt innan den vispas. Värm 3 dl vispgrädde (det får absolut inte koka!) och lägg i 180 gram dumlekolor. Rör runt tills det smälter, se till att det inte kokar någon gång, och ta sedan av från plattan. Häll över i en burk med lock och ställ i kylen över natten. När du sedan ska montera tårtan så vispar du upp dumlegrädden till önskad konsistens. Hallongrädde är så enkelt att vispad grädde blandas med frysta, nästan helt upptinade hallon. Som dekoration på denna tårta spritsade vi vanlig grädde och toppade sedan med regnbågsremmar. Jag köpte på Lagerhaus, det är lite mindre, och på Dollarstore där det fanns lite längre remmar som vi klippte till. Dock var det svårt att få remmarna att stå upp som en båge så vi frös dom i en böjd form (över en hushållsrulle t.ex.) och dekorerade tårtan med dom precis innan servering. De sjönk ihop lite men det gör ju inget.

Nästa tårta är vanliga ljusa bottnar, även de köpta, som har klassiska lager med hallonsylt och vaniljkräm. Toppade med vispad grädde och dekorerade sedan med frukt och bär som en regnbåge. Enkelt men väldigt effektfullt!

Förutom tårtorna hade vi även busenkla regnbågskakor. Jag utgick från detta recept och spritsade helt enkelt som en båge. När kakorna svalnat efter gräddning doppade jag dom i en blandning av ljus och mörk choklad som jag smält. Sedan fick barnen hjälpa till att strö över färgglatt strössel. Dessa kakor är så enkla att göra och väldigt goda. Dessutom enkla att anpassa efter tema/årstid genom att du spritsar i valfri form och toppar med vad du vill.

Vi hade även wienerstänger, dessa hittar du recept på här. Goda och enkla att baka de också. Cookies med färgglada chokladpluppar och chokladbollar från affären blev det också.

Vi hade även ett fruktfat där vi arrangerat frukten som en regnbåge. Dessutom tre olika färger på saft, färgglada servetter, ballonger m.m. Så roligt att få göra ett kalas med tema! Det blir garanterat fler temafester/kalas framöver.

/Josefine

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *