Wienerstänger

En god och enkel kaka som du slänger ihop i ett nafs.

För ca 20 st kakor:
Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman 125 gram mjukt smör med ¾ dl socker. Tillsätt 1 ägg. Blanda samman 3 dl vetemjöl med knappt ½ tsk hjorthornssalt. Rör sedan ihop detta med smörblandningen. Dela degen i 2-3 delar och rulla sedan till rullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och gör en liten fördjupning längs hela rullen. Fyll med hallonsylt (eller någon annan sylt du föredrar). Grädda i ca 10-14 min, beror lite på ugn. Gör under tiden glasyren, blanda 1 dl florsocker med ca 1 msk vatten. Häll över kakorna strax efter de kommit ut ur ugnen. Skär sedan kakorna i snittar medan de fortfarande är varmt.

/Josefine

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *