Vegetariskt är verkligen överallt!

Man blir ganska fascinerad över hur stort ett ”ämne” kan bli. Nätet och tidningar/tv svämmar över av vegokäk och jag tycker att det är otroligt spännande. Är inte så mycket för hel och halvfabrikat när det gäller vegetariskt utan provar gärna att laga mat ”från grunden”. Goda grönsaksbiffar, lasagne och grytor är ju sådant som passar bra till vardags och ofta går fort att göra. Jag propagerar inte för att börja äta/laga vegetariskt av någon särskild anledning utan tycker bara det finns mycket spännande där ute att testa.

Här kommer några smarriga recept som vi publicerat tidigare i bloggen men som tål att upprepas!

Rotfruktssoppa med det du har hemma i kylen, perfekt när hösten smyger sig på och man vill ha snabb och enkel mat! Här har ni en annan god soppa som du enkelt svänger ihop, skippa skinkchipsen på toppen bara!
En annan goding är denna, också perfekt vid kylskåpsrens. Använd grönsaksbuljong för att få den helt vegetarisk.

Dessa mumsiga sötpotatisar måste ni testa! Använd den osten du gillar/har hemma. Lägg till en aioli eller någon annan god, kall sås till dessa så har du en utmärkt lunch!

Den här klassikern hoppas jag verkligen att ni testat att laga. Så himla gott och funkar att äta precis som den är. Lite sallad och bröd till så har du en måltid!
Här finns en spännande liten rätt som funkar som tillbehör eller som egen rätt. Varför inte som förrätt?

Genom att använda vegofärs blir den här rätten ett utmärkt vegetariskt alternativ. Säkert omtyckt bland både stora och små. Här finns också en lasagne med liknande smaker och tillvägagångssätt.

En busenkel gryta med mycket smak, lägg i vad du har hemma! En annan variant är denna som är om möjligt ännu enklare att göra. Perfekt vardagsmat.

Hoppas att ni får lite inspiration till matlagningen, ibland behöver man bara få en liten knuff i rätt riktning för att våga laga utanför sin ”comfort zone”. Några av rätterna går ju att göra helt veganska också om du byter ut mejeriprodukterna mot mjölkfria produkter. Lagar själv inte med sådana produkter så kan inte tipsa om vad som funkar och inte. Testa dig fram!

Jag har blivit lite modig när jag går ut och äter på restaurang också. Nästan alla restauranger har ju någon eller några vegetariska alternativ. Senast jag var ute fick jag in en alldeles underbart mumsig rätt. Mozzarellagratinerad portabellosvamp med sötpotatispommes, rostad majskräm och syrlig bönsallad. Så himla gott och jag saknade inte köttet alls!

Våga vego!

img_4417

På bilden: Syrrans inlägg med gratinerad fetaost, hur mumsigt ser det inte ut?!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *