Rotfruktssoppa

Hej på er!
Har du svårt att hitta på lunch eller middag? Då tycker jag du ska testa att göra den här soppan. Den är billig, enkel och framförallt god! Här kan du välja vilka rotfrukter du vill ha i och jag brukar ta det som finns hemma i kylen.

4 portioner

3 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 liten bit rotselleri
1 gul lök
1 liter vatten
2 st buljongtärningar (jag använder hönsbuljong för en mustigare smak men vill du ha soppan helt vegetarisk kör du på grönsaksbuljong)
salt, peppar och persilja

Gör såhär:

Skala och tärna rotfrukterna och löken i ca 2 cm stora bitar. Fräs detta i lite olja/smör i en kastrull. Det ska inte stekas och få så mycket färg utan bara sätta lite fart på smakerna. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka upp och sjud sedan soppan tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Klipp över lite persilja vid servering.

Mumsig soppa som passar perfekt i höstmörkret!

IMG_5120

/Josefine

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *