Tartar med goda tillbehör

Jag har för första gången testat att göra tartar (eller råbiff) och det var superenkelt och väldigt gott.
Förbered lite innan och gör sedan köttet allra sist innan servering.
Börja med att pickla fint hackad rödlök. För det allra snabbaste sättet: Blanda 1 del ättika med 2 delar florsocker samt 3 delar kokande vatten. Jag tog här teskedar då jag endast skulle ha litegrann. Häll blandningen över den finhackade rödlöken och ställ in i frysen till servering. Vill du istället göra ”på riktigt”, en variant som håller längre så hittar du det här.
Gör sedan krämen. Blanda 1 dl majonnäs med ca 2 msk dijonsenap. Här väljer du själv hur mycket dijonsmak du vill ha. Salta och peppra lätt.

Nu till själva serveringen. Hacka tunna skivor utav lövbiff till små, små bitar. Salta.
Här väljer du själv om du vill göra som en förrätt eller som ett plock.
Gör du förrätt så börja med lite kött på varje tallrik. Klicka ut krämen runtom. Lägg ut några salta potatischips. Lägg på lite picklad rödlök. På med ett rejält lager finriven parmesan, strö över lite rostad lök (färdigköpt) och avsluta med lite fint hackad gräslök. Som plock lägger du istället ut potatischipsen på ett fat, toppar med kött, kräm, rödlök, parmesan, rostad lök samt gräslök.
Lika gott på båda sätten, testa nu detta!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *