Festlig buffé

I helgen när det var kalas för ca 40 personer så bjöds det på en buffé med olika rätter som alla går att förbereda! 

Timjan- och citronkyckling:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tinade kycklingfiléer på en plåt. Salta och peppra. Krydda med torkad timjan och citronpeppar. Tillaga i ugnen ca 30-35 min. Kolla noga så att kycklingen är genomstekt. Låt kycklingen svalna medan du förbereder  marinad. Blanda olja med skal och saft från citron. Tillsätt salt och finhackad färsk timjan. Skiva upp kycklingfilén och lägg upp i en form med kanter. Häll över marinaden och täck med plastfolie. Låt stå kallt ett par timmar eller gärna över natten. Klart!

På bilden syns även rökt fläskfilé (köpt) och smördegsrullar med pesto och parmesan. 

Senapsdressad potatissallad:

Här används med fördel kokt, kall färskpotatis men i brist på det så använde jag mig av skalad kulpotatis på burk. Dela potatisen och lägg i en skål. Blanda sedan dressingen: 3 delar naturell olja, 1 del vinäger, salt, peppar, torkad timjan, lite honung eller socker, salladskrydda och en gnutta vitlök. Smaka av med senap. Jag använde en liten (väldigt liten) sked dijon samt ”vanlig” senap. Smaka av dressingen. Häll dressingen över potatisen och blanda försiktigt. Skiva rödlök tunt. Dela sugarsnaps i strimlor och blanda lök och sugarsnaps med potatisen. Låt stå kallt till servering. 

Kräftröra med grissini: 

Recept finns här

Kall sås med soltorkade tomater:

En superenkel sås som man snabbt slänger ihop till grillmiddagen i sommar! Finhacka soltorkade tomater, gärna från Ridderheims i olja och örter. Lägg i en skål med fet yoghurt eller creme fraiche. Sila oljan från tomaterna och släng i kryddorna som blir kvar i såsen. Krydda med vitlök. Klart! 

På bilden syns även lite annat gott plock som charkisar, oliver och feferonis. Vi bjöd även på frukt, ostar och kex samt bröd, smör och ost. Det fanns något för alla! 

Hoppas ni testar något eller några av rätterna!

/Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *