Citronkladdkaka

Jag är en sån person som inte har klarat av citron i bakverk tidigare, är jag ensam om det haha?! Har haft väldigt svårt för kombinationen sockerkaka/muffins och citron. Men nu har jag lärt mig äta vissa bakverk med citron och denna kladdkaka är superfräsch och jättegod!

Du behöver:

150 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1 citron
1 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner rivet skal och saft från citronen. Blanda samman mjöl och bakpulver i en egen skål. Vänd sedan ner det i äggsmeten. Häll i smöret. Rör samman ordentligt och häll sedan i en smörad och bröad springform. Grädda i ca 20 min. Känn med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Låt kakan kallna helt och servera sedan med vispgrädde. Mums!

Om du även gör detta och detta recept så har du en trevlig fikabuffé till nästa kalas!
Till den vanliga kladdkakan passar det bra att servera lite hallongrädde. Blanda samman lättvispad grädde med frysta, halvt upptinade hallon.
Enjoy!

/Josefine

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *