Semmelkladdkaka

Det här receptet på kladdkaka med smak av semla är helt fantastiskt gott!
Man får lixom alla goda smaker från en semla men ”slipper” den torra bullen som i alla fall jag ibland upplever när man köper semlor. Att baka egna blir ju såklart skillnad men har du inte tid eller lust tycker jag verkligen du ska testa denna kladdkaka. Enkel och smarrig!

Du behöver:

150 gram smör
2 ½ dl mjöl
2 ½ dl socker
½ msk vaniljsocker
½ tsk salt
½ msk mortlad kardemumma
100 gram mandelmassa
3 ägg

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör i smöret. Grovriv mandelmassan, det går enklare om du lägger den i frysen en stund. Blanda samman allt och tillsätt sedan äggen. Häll i en smörad och bröad springform. Grädda i ugnen i ca 20-22 min. Låt kakan svalna helt, pudra med florsocker och servera sedan med vispgrädde. Kakan blir godast om den är kylskåpskall.

Vi skar upp den och spritsade en liten gräddros på varje bit, trevligt om man är många!

/Josefine

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *