Middagstips- Fläskfilépanna

Det här är en vardagsrätt vi gör rätt ofta här hemma då det går snabbt, är enkelt samt att det går att variera utefter vad du har hemma i kylen.

Grunden är i alla fall något slags fläskkött. T.ex. fläskfilé, luffarfilé eller skinkschnitzel. Börja med att strimla och stek i stekpanna. Lagar du mycket mat på en gång så stek köttet i omgångar så det inte kokas utan får fin stekyta. Under tiden skivar du upp lök, svamp och andra grönsaker du vill ha i. Här körde jag med enbart schalottenlök och champinjoner. Stek detta en stund i en annan stekpanna.

Lägg ihop kött och grönsaker i samma stekpanna och häll på grädde, soja, buljong/fond samt salt och peppar. Låt allt puttra ihop, smaka av och servera sedan med ris, potatis, bulgur eller vad du föredrar.

Enjoy!

image (3)

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *