Mozartrulle

Jag älskar nougat och mandelmassa i kombination. En riktig julklassiker men istället för kulor har jag här gjort en söt liten rulle. Perfekt som gåbort-present kring advent kanske?
Kavla ut en bit mandelmassa till en tunn platta, gärna på bakplåtspapper. Lägg i nougat i mitten och rulla in den i mandelmassan. Jag använder Fazer´s wienernougat då den endast innehåller mandel och inga andra nötter. Forma till rullen så den blir rund och fin. Låt stelna en stund i frysen. Under tiden smälter du 2/3 av valfri choklad, hacka sedan i resterande tredjedel. Ta fram rullen och pensla eller doppa i chokladen, vilket du själv tycker känns enklast. Låt stelna igen och smält under tiden ett par rutor vit choklad. Det gör du enklast i micron. Ringla över rullen och låt stelna igen. Förvara i en burk med lock i kylen eller frysen och ta sedan fram och skiva upp efter behag och godissug.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *