Kryddiga sötsalta nötter

Här kommer ett tips på ett enkelt snacks till jul eller varför inte som gå-bort-present?
Sätt först ugnen på 165 grader (varmluft).
Välj sedan ut de nötter du vill använda, jag tog mandel, cashew och jordnöt, och häll 8 dl i en skål. Det bör helst vara osaltade nötter då det är salt i kryddningen. Använder du salta nötter så ta lite mindre salt sedan. Andra nötter som fungerar bra är t.ex. hasselnötter och pistaschnötter.
Häll i 1 ½ dl socker, 1 tsk salt (minska lite om du använder salta nötter), 1 ½ tsk malen ingefära, 1 ½ tsk malen kardemumma, 1 ½ tsk malen kanel samt 2 krm malen kryddpeppar och rör runt ordentligt. Vispa sedan upp en äggvita med en gaffel och rör ner i nötblandningen. Vänd runt ordentligt och strö ut över en plåt. Separera nötterna litegrann. Rosta i ugnen i ca 15 min, se till att de inte bränns.
Låt svalna och separera lite till, förvara i lufttät burk med lock.
Perfekt att införskaffa en lite finare glasburk och lägga nötterna i, knyt ett fint band och presenten är klar!

/Josefine

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *