Goda tilltugg med smördeg

Här kommer en tips på mumsiga tilltugg som passar perfekt som förtugg eller när man bara är lite sugen på plock! Vi hade detta innan maten på nyår.

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut en platta med färsk smördeg på en skärbräda. Dela den på hälften. Strö över riven västerbottenost efter tyckte och smak och rulla sedan ihop på längden. Skär i ca 1/2-1 cm breda skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Ta nu den andra delen med smördeg och skär den på längden så du får två långa remsor. Den ena skär du långa trekanter av. Bred på pesto och strö över riven parmesan. Rulla ihop till små gifflar och lägg på plåten. Den sista biten deg gjorde jag små pizzastjärnor utav till barnen. Bredde bara på ketchup, strödde över lite riven ost och oregano på halva biten och vek sedan över den andra halvan. Stansade ut små stjärnor med pepparkaksmått. Tryckte till kanterna lite med en liten gaffel så fyllningen inte skulle rymma iväg för långt.

Pensla med uppvispat ägg. In i ugnen i ca 10-15 min eller tills allt fått gyllene färg.

Snurrorna är jättegoda att toppa med cremé fraiche, hackad rödlök, löjrom och dill. Eller varför inte räkor!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *