Citronkola med vit choklad

En smarrig och kladdig godsak, enkel att göra och ingen termometer behövs!

Börja med att hacka 200 gram vit choklad. Lägg i en skål. Tvätta och riv skalet från nästan en hel citron. Pressa ur saft ur citronen, knappt 1/2 dl. Häll i 1/2 tsk vaniljsocker. Ställ undan så länge.

I en kastrull blandar du 150 gram minimarshmallows, 1 1/2 dl socker, 1 dl grädde samt 50 gram smör. Låt smälta ihop och koka upp. Låt koka i 5 min och rör hela tiden så det inte bränns. Ta av från värmen och ha i choklad, citron och vaniljsockret. Blanda väl tills chokladen smält. Häll upp i en liten form med bakplåtspapper och riv över det sista skalet av citronen. Låt stelna i rumstemperatur. Skär sedan i bitar och slå in i bakplåtspapper, muffinsformar eller liknande. Förvara i frys i burk med lock och ta fram allteftersom du ska äta.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *