Uunifetapasta

Idag var jag tvungen att testa fetaostpastan som snurrar runt lite överallt på nätet. Så enkelt, krämigt och gott! Detta blir ca 4-6 portioner.

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Häll lite olivolja i en ugnsfast form. Lägg i två block med fetaost. Jag är inte så förtjust i äkta fetaost så jag tog ett block med Apetina och ett block med salladsost ”Feta style” från Lidl. Pressa över 4 vitlöksklyftor, lägg i 2 askar cocktailtomater, lite finhackad röd chili eller chiliflakes samt salt och peppar. Ringla till sist över 1 1/2 dl olivolja. Låt gå i ugnen i ca 15 min. Under tiden sätter du på pastavattnet och kokar ca 400 gram pasta.

Höj ugnen till 225 grader och låt fetaosten gå i 10 min till. Rör runt i fetaosten och blanda i 1-2 dl utav pastavattnet. När pastan kokat klart häller du av vattnet och blandar runt pastan i ugnsformen. Servera gärna med lite färsk basilika och riven parmesan.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *