Mandelfyllning till semlor

Här kommer recept på en sååå god och mer klassisk fyllning till semlor. Jag är en riktig semlenörd och har säkert ätit 15 stycken bara i år!

Den här goda fyllningen går att använda till fler bakverk. Som fyllning till bulldegen, i en giffel eller som extra topping över en äppelpaj t.ex.

Detta räcker till ca 8-10 semlor.

Mixa 25 gram mandel med skal i en matberedare. Tillsätt 200 gram mandelmassa, 1/2 dl florsocker, ca 1/2 dl mjölk, 1/2 msk vaniljsocker, 1/2 msk kardemummakärnor (som du mortlar lite lätt innan mixern) knappt 1 krm vaniljpulver samt en liten nypa salt. Mixa till önskad konsistens och tillsätt ev lite mer mjölk om du vill ha en lösare fyllning.

Vid servering kan du även blanda i lite utav inkråmet från semlebullarna.

Hoppas ni får äta en riktigt god semla idag! Oavsett om ni köper, bakar själva eller varför inte köpa färdiga kardemummabullar och bara fyller med den här mandelfyllningen och en massa vispad grädde? Mums!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *