Pasta pomodoro

En god och klassisk pasta, kan inte bli mycket enklare än såhär!

För 2 portioner.

Koka upp en kastrull med rejält saltat vatten. Ungefär 1 liter vatten/100 gram pasta. Till 2 portioner går det åt ca 200 gram pasta. Lägg i pastan (jag tog spaghetti) och en skvätt olivolja. Låt koka tills det är ett par minuter kvar utav koktiden. Rör runt lite i början så pastan inte klibbar ihop. Under tiden börjar du med själva såsen.

Halvera 350 gram körsbärstomater/cocktailtomater (eller annan typ av småtomat). Skiva 5 vitlöksklyftor. Strimla ca 1/2-1 kruka färsk basilika. Häll i ca 1/2-1 dl olivolja i en stekpanna/traktörpanna. Häll i vitlöken och låt steka en stund på medelhög värme. Det ska inte brännas! När vitlöken fått lite färg tillsätter du tomaterna. Rör runt och sätt sedan på ett lock för att bevara värmen. I med lite pastavatten. Börja med 1 dl. Rör runt, tillsätt lite mer pastavatten och ha sedan i en rejäl klick smör, basilikan samt ev lite chiliflakes. I med den nu al dentekokta pastan. Rör runt lite då och då. I med lite mer pastavatten. Hur mycket pastavatten du har i beror lite på hur mycket sås du vill ha. När pastan är färdigkokt i såsen serverar du den med lite finriven pecorino/parmesan och en skvätt olivolja. Mums!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *