Pastagratäng

Tycker att gratänger bli så bra i matlådan så snabba och enkla tips på sådant kanske uppskattas även här?

Jag hade kokt pasta över och la i en ugnsform. I en kastrull kokade jag snabbt ihop några skvättar av crème fraiche, grädde och färskost som jag hade över. Jag smaksatte med salt, peppar, pressad vitlök och parmesan. När såsen kokat ihop lite tillsatte jag lite vanlig riven ost. I formen la jag på lite kyckling i bitar som jag också hade över (annars är Kronfågels färdigskivade tillagade kyckling perfekt till denna rätt) och hällde sedan över såsen. På med lite mer riven ost och parmesan. In i ugnen på 200 grader tills det fått lite fin färg och börjat bubbla.

Här kan man också variera med t.ex. bacon istället och har du en smaksatt färskost med t.ex. örter och vitlök kan du köra på det. Välj själv om du vill använda parmesan eller inte isåfall.

Till lite ”enklare” mat eller mat utan en massa grönsaker i försöker jag alltid servera goda och färgglada grönsaker. Gärna både tillagade och råa. Ett fat i regnbågens färger uppskattas av barnen och de vågar testa mer!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *