Sista minuten- tips till Halloween

Här kommer några snabba och enkla saker du kan göra för att piffa upp inför halloween! Det mesta av det här hade jag redan hemma så kolla runt hemma och se vad du kan använda. Bara fantasin sätter gränserna!

Roliga drickaflaskor:

Ta bort etiketten på småflaskor av t.ex orange eller grön dricka. Måla ögon, näsa och mun som en pumpa på de orangea drickorna. Jag klistrade även på lite grönt silkespapper på toppen för att få korken grön. Har du tomma småflaskor och dina barn hellre dricker mjölk t.ex så gör likadant men måla ögon och mun som på ett spöke istället. Till små gröna flaskor kan man ju göra Frankensteins monster eller något annat kul. Till en större drickaflaska limmade jag bara på ett grönt papper och klistrade fast ögon samt målade dit en mun. Enkelt och uppskattat!

Jag tog även en genomskinlig skål och målade med svart penna (här tog jag dock whiteboardpenna så går det bort i disken) och ska sen till kvällen fylla den med orangea ostbollar. Superenkelt att göra och går ju att fylla med godis eller vad som helst som är orange.

Jag har även fyllt en vanlig plasthandske med vatten och lagt i frysen. Till kvällen ska jag lägga den i en bålskål tillsammans med saft och Sprite.

En enkel girlang gör du genom att klippa smala remsor utav papper i olika färger. Nita sedan ihop till en lång kedja. Enkelt och går fort att göra när du väl klippt alla remsor.

Jag har också gjort en lite mer arbetad girlang genom att klippa trekanter utav olika papper och sedan målat eller limmat för att få olika figurer. Spöke, mumie, Dracula, häxa osv. Superkul att göra men tar ju lite längre tid.

Ett annat busenkelt tips är att ta en helt vanlig krita och smälta på ett vanligt vitt ljus. Jag höll kritan med en metalltång den sista biten för att inte bränna mig på tändaren. Tar inga tider alls och går ju att använda massa olika färger. Svart och lila hade ju varit häftigt!

Happy halloween!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *