Kladdkakebåtar

Det här smidiga receptet på mumsiga båtar gjort på tacobröd och kladdkaka är superenkelt! Jag hittade receptet på nätet och var bara tvungen att testa.

Sätt ugnen på 165 grader (varmluft). Placera ut mjuka tacobåtar utav miniformat (Old el Paso) på en plåt med bakplåtspapper.

Gör kladdkakesmeten genom att smälta 150 gram smör som får svalna helt. Blanda sedan ihop 3 dl socker, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk bakpulver samt 1 krm salt. Rör i smöret och blanda till sist i 3 ägg. Fyll tacobåtarna med smet till strax under hälften. Grädda i ca 10-15 min. Lägg på lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli bruna. Låt båtarna svalna lite och klipp gärna till kanterna lite.

Servera med grädde och bär. Detta går även att göra med t.ex semmelkladdkakesmet också, så himla gott! Vi serverade dessa på alla hjärtans dag, perfekt liten bakelse som går att variera och anpassa efter vad man gillar.

/Josefine

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *