Lökringar- superenkla!

Ojojoj! Att stå och småäta på dessa medans du lagar mat är ingen dum idé. Så gott och enkelt och perfekt förtugg eller som tillbehör till burgare, kött osv.

Börja med frityrsmeten. Blanda ihop 4 msk vetemjöl med 1 dl vatten, 2 krm salt samt 1 krm socker. Skiva två gula lökar tunt, jag använde min mandolin vilket är ett väldigt bra redskap när du vill ha tunna och jämna skivor utav något. Separera ringarna från varandra och vänd runt i smeten.

Sätt på en stekpanna eller traktörpanna på medelhög till hög värme. Häll i rapsolja, ungefär så det är ca 1 cm högt i pannan.

När oljan blivit varm lägger du ner ringarna en och en (för att de inte ska klibba ihop) och friterar. Det går att fritera ganska många i taget men överfyll inte stekpannan för då är risken att alla ringar kletar ihop. Vänd efter en stund. När ringarna fått fin färg lägger du över dom på hushållspapper. Salta lite lätt.

Tänk på att alltid ha ett lock nära till hands, inget vatten på olja!! Jag brukar heller inte ha fläkten på när jag friterar. Har du möjlighet så fritera gärna utomhus, det gör jag alltid i min vanliga fritös när det vankas pommes osv.

Dessa lökringar är lika goda nyfriterade som efter en stund då de blir sådär härligt sega!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *