Gratinerad hummer

Kvällens varmrätt är preppad och ska bara in i ugnen innan vi äter när barnen lagt sig. Till förrätt (som vi äter med barnen) blir det toast Skagen!

För två humrar: Vispa ihop 100 gram mjukt smör med 1-2 krossade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja samt salt och peppar. Blanda sedan i 2 msk pankoströbröd. Du kan även blanda i skal och saft från 1 citron om du vill. Sätt ugnen på 220 grader. Halvera humrarna. Börja i mitten vid ”krysset” och skär framåt huvudet. Vänd och skär nedåt stjärten. Plocka ur den bruna ”påsen” uppe vid huvudet och släng. Även den svarta randen i stjärten tas bort. Knäck klorna lite lätt om du vill. Lägg humrarna i en ugnsfast form och bred sedan på smöret över huvud, kropp och stjärt. Gratinera i ca 8-10 min tills smöret smält.

Servera med pommes och aioli eller bara ett gott bröd!

Gott Nytt År!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *