Matig sallad

En sallad ska ju vara en bra blandning av olika ingredienser. Grönsaker, något protein, salt, sött, knaprigt… Här är en riktigt matig sallad som går att förbereda innan! Jag skriver inga mått, utan här tar du till hur mycket/lite du önskar av alla ingredienser. Köttet blir godast om det tillagas dagen innan och får marinera i en god dressing över natten. Jag använde luffarfile (fläsk) som är vad jag tycker en mycket godare bit kött än ytterfilé av fläsk. Här kan du variera mellan tex fläskfilé eller kycklingfilé. 

  1. Bryn köttet i smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg i en ugnsform och tillaga tills köttet är genomstekt, på ca 200°. 
  3. Låt köttet svalna och rör ihop marinaden under tiden: blanda rapsolja, salt, peppar, vitlök, hackad persilja, hackad timjan, rivet skal av en citron och även en skvätt citronsaft. 
  4. När köttet svalnat, skiva det tunt och häll marinaden över. Plasta in och ställ i kylen, gärna över natten.
  5. Sätt ugnen på 200°.
  6. Skala och tärna sötpotatis i kuber på ca 2×2 cm. Lägg i en bunke och häll över rapsolja, salt och peppar. Blanda runt så att olja och kryddor hamnar på alla bitar. Häll upp på plåt med bakplåtspapper.
  7. Tillaga tills potatisen fått fin färg och är mjuk, ca 15 min. 
  8. Lägg upp salladen på ett stort fat. Jag hade två sorters sallad, gurka och sugarsnaps, köttet, potatisen, salladsost och toppade med lite hackade rostade mandlar. Gott att servera med en god örtsås tex! 

 

Smaklig måltid!

/Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *