Hallongrottor

Hallongrottor är verkligen en klassiker som alla kan lyckas med. Goda är dom också!

För ca 30 st behöver du:

4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser förutom sylten i en matberedare. Kör tills det går ihop till en slät deg. Låt eventuellt degen vila i kylskåpet en stund så blir den lite lättare att jobba med.

Forma degen till små kulor, jag gör dom ungefär lika stora som en femkrona. Lägg i små formar och tryck med pekfingret så det blir en liten grop i varje kaka. Fyll gropen med hallonsylt. Enklast är att använda sylt på flaska. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dom sedan svalna på plåten.

Lycka till!

/Amanda

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *