Moussaka

Såhär gör jag moussaka! 

Dra igång en härlig köttfärssås på spisen först. Hacka gul lök och vitlök och fräs i smör. Bryn köttfärsen. Tillsätt en buljongtärning, tomatpuré och vatten. Låt puttra ihop och smaka av med salt, peppar och oregano. Sätt ugnen på 200 grader. Dela aubergine tunt på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen tills auberginen är genomstekt och har förlorat mycket vätska. Varva sedan aubergineskivor med köttfärssås och lagrad riven ost, jag gillar att blanda prästost med parmesan. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg. 

Enkelt och så gott! 

Till 4-6 portioner använde jag ca 800 gram färs och 2 medelstora auberginer. 
Smaklig måltid!

/Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *