Silviakaka

Denna mumsiga och saftiga kaka tar slut i ett nafs, enkel att göra och perfekt bjudfika!

Du behöver:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl vatten

Glasyr:

150 gram smör
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokos

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop till en smet. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 20-30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 16-20 min. Känn med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna i långpannan medans du gör glasyren.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret. Låt puttra en stund, stäng av plattan och tillsätt sedan vaniljsocker och äggulor. Vispa ordentligt till en slät smet. Bred ut på kakan och strö sedan över kokos. Låt kallna och skär sedan i rutor. Förvara i en burk med lock i kylen i ett par dagar eller frys in om det skulle bli över.
Mums!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *