Kladdkaka med smak av glögg

Choklad passar ju grymt bra till en mängd olika smaker. Glögg också! Med en hint av glöggsmak i den här kladdiga kladdisen så är julfikat fixat!

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform med smör. Smält 100 gram smör tillsammans med 100 gram mörk choklad i en kastrull på medelvärme. Vispa 2 ägg med 2 dl socker. Blanda 2 ½ dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver, 3 msk kakao och en nypa salt. Häll 3 msk vinglögg i chokladsmöret. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll sist ner chokladsmöret och rör till en jämn smet. Häll upp i formen och grädda ca 10-15 min. Känn med en sticka, kakan ska vara kladdig!
Låt svalna något och servera gärna med gräddglass och smulade pepparkakor!

Trevlig fika!

/Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *