Pepparkakshus

Pepparkakshus är något vi inte gör varje jul men i år blev jag riktigt sugen! Jag började med att rita en skiss på vanligt papper och klippte ut alla delar. Jag köpte färdig deg och skar ut alla delar efter mallarna. Gräddade och lät svalna helt. 

Sedan tog jag fram min limpistol och limmade dit gelatinblad som fönsterrutor. 

Dags för det roligaste! Kristyr! Blanda en äggvita med 4 dl florsocker och 1 tsk ättiksprit. Använd gärna elvisp. Sedan är det bara att spritsa på! Jag spritsade det mesta innan huset sattes ihop. Låt allt torka ordentligt såklart innan det sätts ihop. 

Jag förberedde en bricka med låtsassnö och annat. Limmade ihop alla väggar och dörr. Satte ner lite små möbler och en gran med ljusslinga. Japp, jag och sonen gick all in! Sist på med taket och skorsten. Lagade glipor och annat med limmet och täckte sedan med kristyr. Vi blev så nöjda! 

/Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *