Pumpamuffins med lemoncurd och italiensk maräng

Dom här muffinsen blir underbart saftiga av pumpan och med citron och maräng blir det en härlig bakelse!

Ca 12 st: Sätt ugnen på 175 grader. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Skölj 200 gram butternutpumpa och skär i mindre bitar. Mixa i matberedare tills det blir finhackat. Häll pumpan i en bunke och mixa sedan pumpan slät med stavmixer tillsammans med ½ dl solrosolja. Tillsätt 2 ägg och 2 dl socker i purén och vispa ihop. Blanda 2 ½ dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver, 1 krm vaniljpulver, 1 tsk kanel och 1 tsk malen ingefära. Vänd ner mjölet i smeten. Fyll formarna till ¾. Grädda ca 13-15 min. Känn med en sticka, den ska inte bli kladdig. Låt muffinsen svalna.

Gör hål i muffinsen men inte ända ner i botten.

Fyll hålen med lemoncurd.

Nu är det dags att vispa maräng! Vispa först två äggvitor och en nypa salt till ett hårt skum. Koka sedan 2 dl socker med ½ dl vatten tills temperaturen visar 122 grader. Sätt igång elvispen på hög hastighet och häll i sockret i en tunn stråle i äggvitan. När allt socker är i, sänk hastigheten lite och fortsätt vispa tills marängen har svalnat. Spritsa marängen på muffinsen.

Bränn sedan av marängen med en minibrännare, alternativt högt uppe i ugnen inställd på grill 250 grader. Eller låt marängen vara som den är.

Trevlig fika!

/Matilda

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *