Tacopaj

Här kommer mitt favoritrecept på tacopaj. Det finns ju en hel uppsjö av varianter där ute men det här kommer i alla fall från min bästa vän Camilla. Jag gör i princip ingen annan variant sen hon introducerade mig för denna.

1 paj

100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

400 gram blandfärs
1 påse tacokrydda (välj din favorit och följ anvisningen på påsen eller gör egen)

2 dl crème fraiche
3 dl riven ost
3-4 msk tomatpuré
salt, peppar och vitlökspulver

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Tärna kallt smör och mixa i matberedaren med vetemjöl till en grynig massa. Kör inte för länge för då blir pajskalet segt. Tillsätt kallt vatten tills degen gått ihop sig lite. Ta ur matberedaren och knåda ihop. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 min.

Stek köttfärsen under tiden. Krydda med tacokrydda.

Blanda ihop crème fraiche, ost och tomatpuré i en skål. Tillsätt vitlökspulver och smaka av med salt och peppar. Vitlökssmaken framträder mer efter tillagning så ta det försiktigt så att det inte blir för starkt!

Lägg köttfärsen i det förgräddade pajskalet och bred över ostmassan.
Grädda i ugnen i ca 15 min tills pajskalet är gyllene och ytan fått en fin färg.

Jag serverar min paj med grönsaker och gräddfil, mums!

image (4)

image (5)

image (6)

image (8)

/Josefine

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *