Glutenfria nuggets

En favorit till middag här hemma är chicken nuggets! Det finns ju hur många olika recept på paneringar som helst, men oftast blir det den här glutenfria varianten med pofiber, ägg och krossade fläsksvålar. Ja, jag vet, det låter inte så mumsigt, men svålarna bidrar till ett underbart krisp!! Och även om man inte gillar fläsksvålar så gillar man det här, det kan jag nästan lova!

Börja med att skära kycklingfiléer i små nuggets. Ca 4×4 cm stora.

Rulla bitarna i först pofiber, sedan ägg och sist i fläsksvålar blandat med salt och peppar. Om man vill kan man även blanda i sesamfrön!

Fritera i fritös, lite i taget. Eller stek i olja.

Till våra nuggets serverade vi stekta vaxbönor och en mumsig timjanaioli! Lägg två äggulor i en skål tillsammans med en msk vinäger, en tsk senap, en pressad vitlöksklyfta, hackad färsk timjan (eller torkad), salt och peppar. Vispa samman och tillsätt sedan rapsolja i en fin stråle under vispning. Vispa i olja tills du får önskad tjocklek på aiolin.

Brukar hälla upp såsen i små egna skålar att ha på tallriken, barnen älskar att dippa maten! Hoppas ni testar!

/Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *