Ostkaka utan gluten och socker

Ostkaka är något vi ätit sen vi var små, med pappa då, mamma har aldrig varit förtjust i det men själv älskar jag ostkaka! Jag har använt mig av lite olika recept och kommit fram till det här som jag tycker är det bästa receptet utan gluten och socker. Konsistensen blir rätt tack vare keson, smaken perfekt med bittermandelessens!

Du behöver: 3 ägg, 500 gr keso, 1 dl grädde, 1 msk sukrin (eller skippa sötning helt), 1 dl mandelmjöl, några droppar bittermandelessens och en nypa salt och lite flagad mandel att toppa med.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen med sötningen tills äggen tjocknar. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Häll upp i en pajform, strö över mandel och grädda ca 40 min. Låt svalna innan servering. Njut med vispad grädde och mosade bär!

/Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *