Chokladmousse

En enkel chokladmousse som går otroligt snabbt att göra och som dessutom endast kräver en timma i kylen, perfekt när man blir sugen på något chokladigt eller om man vill ha en snabb och smidig dessert att bjuda på.

För ca 4-6 portioner:
Smält 100 gram mörk choklad, det ska vara en god choklad att äta så alltså inte blockchoklad, i ett vattenbad och ta sedan av från värmen. Vispa under tiden 2 dl grädde. Separera äggvitor från gulor så du får 2 st äggulor. Blanda sedan ner en äggula i taget i chokladen och rör runt ordentligt. Vänd sedan ner chokladsmeten i vispgrädden och rör runt. Häll upp i fina glas eller skålar och täck med plastfolie. Ställ sedan kallt i kylen i minst en timme. Går utmärkt att förbereda och göra dagen innan också.

Vid servering toppade jag med lite körsbärssylt (Lidl’s är så god!) och lite hackade nötter från detta recept. Blir en trevlig liten dessert med lite juliga smaker pga. nötterna. Själva moussen innehåller ju inget tillsatt socker utan det är chokladen du väljer som styr sockermängden. Man kan självklart välja att inte toppa den med något sött och får då en mousse som även passar de som föredrar mindre socker.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *