Chokladdoppade pepparkakor

Med endast två ingredienser förvandlas en pepparkaka och lite smält choklad till en helt ny kaka! Enkelt och roligt även för barnen att vara med på.
Jag köper alltid Nyåkers pepparkakor, tycker de är absolut godast. Även Kung Oscar köper vi hem ibland. Det ska vara rejält med smak på tycker jag!
Ta fram så mycket choklad och pepparkakor du tänkt använda. Jag kör oftast en blandning av mörk choklad och mjölkchoklad. Smält 2/3 av chokladen över vattenbad, försiktigt och utan att det kokar i kastrullen. Hacka resterande choklad och rör ner i den smälta. Tillsätt nån matsked rapsolja. Doppa i pepparkakor och lägg på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Strö över valfria toppings t.ex. hackade nötter, krossade pepparkakor, strössel etc. Låt stelna i kyl och förvara sedan i burk med lock i kylen eller frysen. Mums!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *