Köttfärsgratäng

Det här är den absolut smidigaste gratängen du testat och jag lovar dig att du vill det!

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. I en stekpanna steker du 1 hackad lök, gul eller röd spelar ingen roll, och 500 gram blandfärs. Krydda med 2-3 tsk curry. När allt är genomstekt och fått fin färg häller du i 4 msk chilisås, 1 dl vatten samt salt och peppar. Låt puttra ihop lite snabbt och ställ sedan åt sidan.
I en ugnsform häller du i hälften utav en 800-gramspåse färdig potatisgratäng. Lägg sedan på köttfärsröran och häll på resterande mängd potatisgratäng. Låt gå i ugnen i ca 20 min tills gratängen fått fin färg och bubblar ordentligt.
Servera med en god sallad!

Den här rätten tycker jag fungerar både till vardags då den går otroligt snabbt men även som bjudmat. Lägg till lite goda tillbehör i salladen såsom fetaost, rostade frön osv. samt servera ett gott vitlöksbröd till.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *