Fuskfudge med saffran och clementin

Från början var det här ett recept på vanlig kola men jag hade i några rutor vit choklad vilket gör att det blir en mer fudgeliknande konstisens. Detta knep är perfekt om du råkat koka din kola nån grad för mycket, hacka bara i någon ruta vit eller mörk choklad.

Låter du bli att tillsätta choklad blir det här en smarrig kola, gör som du vill!

Smält 100 gram smör. Häll i 3 dl socker, 2 dl grädde, 1 dl vit sirap, rivet skal utav 1 clementin samt 1/2 gram saffran. Koka utan lock till 123 grader. Här väljer du om du vill låta det vara kola eller om det ska bli fudge. Häll isåfall i 2 rutor hackad, vit choklad.

Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt stelna i rumstemperatur. Skär sedan i bitar. Slå in i papper om du gjort kola och förvara dom som dom är i en burk med lock om du gjort fudge.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *