Vit chokladtryffel

Busenkelt julgodis som du kan välja att smaksätta eller dekorera för att piffa upp lite extra!

Koka upp 1 dl vispgrädde. Ta av från plattan och blanda i 300 gram hackad, vit choklad. Rör tills chokladen smält och blanda sedan i 25 gram riktigt mjukt smör. Här kan du också hälla i ev smaksättning t.ex pepparmintarom, apelsinsaft eller limesaft. Häll upp i en spritspåse med stjärntyll och låt stelna till lite i kylen. Håll koll så den inte blir för kall för då går det inte att spritsa.

Ställ ut små aluminiumformar på en bricka. Spritsa tryffelsmeten och dekorera sedan efter tycke och smak. Jag gjorde några med frystorkade hallon och några med krossad polkagris. Låt stelna i kyl och förvara sedan i frysen eller kylen i burk med lock.

Om du inte har formar hemma går det utmärkt att breda ut smeten i en form med bakplåtspapper och sedan skära bitar utav.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *