Polkabräck

Ett busenkelt godis som går fort att göra, perfekt gåbortpresent också om du lägger det i en fin burk!

Du behöver lika mycket mörk som vit choklad. Ta så mycket du vill, smält 2/3 av den mörka chokladen du tänkt använda över vattenbad och hacka resten. Ta bort den smälta chokladen från värmen och blanda i den hackade chokladen. Lägg i en väldigt liten tärning smör för att förhindra att chokladen blir stenhård. Rör om tills smöret smält. Häll i några droppar pepparmintsarom och smaka av tills du får så mycket mintsmak du vill ha. Häll upp chokladen på en plåt med bakplåtspapper och ställ kallt en stund. Ta sedan ut den i rumstemp igen. Under tiden gör du likadant med vit choklad, här behöver du inte ha i någon pepparmintsarom om du inte vill. Bred ut den vita chokladen över den mörka och strö sedan över krossade polkakäppar eller polkagrisar.

Låt stelna i kyl och bryt sedan i bitar. Förvara i burk med lock i kyl eller frys.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *