Knäckpraliner

Enkla och goda praliner!

Ca 60 stycken

Koka upp 2 dl grädde, 2 dl ljus sirap, 2 dl socker och 2 msk flytande smör. Låt sjuda utan lock till 125 grader. Använd termometer eller gör kulprovet. Tillsätt 1 dl hackad mandel. Jag gjorde utan denna gång och det går också bra!

Häll upp smeten i små aluminiumformar (ischokladformar) till ungefär hälften. Låt stelna i kylen en stund.

Smält ca 200 gram choklad av valfri sort över vattenbad. Jag tog mörk choklad men mjölkchoklad eller vit choklad fungerar också utmärkt. Lägg i en liten tärning smör om du vill undvika att chokladen blir stenhård att bita i. Fyll upp formarna och dekorera sedan med olika strössel eller lite hackad mandel. Låt stelna i kyl. Jag penslade även på lite ätbart guldpulver när chokladen stelnat för extra effekt!

Förvara i en burk med lock i kyl eller frys.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *