Polkagodis med vit choklad och kokos

Det är julgodisbak för fullt hemma hos mig, har gjort x antal sorter nu och den här varianten slänger du ihop på ett kick!

Du behöver 300 gram vit choklad, 4 msk kokos samt 8 st polkagriskäppar. Börja med chokladen, smält 2/3 över ett vattenbad. Tänk på att inte ha för hög värme. Hacka resten, 1/3 och rör ned i den smälta chokladen. Tillsätt kokos och rör om. Krossa polkagrisen, enklast i en plastpåse invirad i en handduk. Jag bankar med kaveln! Krossa inte för smått. Tillsätt nästan all polkagris till chokladen, spara lite till dekoration. Fyll små metallformar och strö över lite krossad polkagris. Jag har köpt en lite större variant som är hjärtformad från Ica. Låt stelna i rumstemp. Förvara i burk med lock!

Har du bråttom så brer du istället ut chokladen på bakplåtspapper, strör över polkagris och bryter sedan i bitar när den stelnat.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *