Vaniljkokta päronhalvor

En enkel dessert som går att servera med grädde eller varför inte vaniljglass!

Skala conferencepäron. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker päronen. Häll i 1 dl sötning, socker, sukrin, honung eller vad man föredrar. Dela en vaniljstång och skrapa ur fröna. Lägg i frön och stång i kastrullen. Sjud päronen tills dom är helt mjuka. Låt gärna svalna i spadet. Vid servering, dela päronen i halvor och gröp ut kärnorna. Servera med valfritt tillbehör som t.ex vaniljglass eller grädde. Jag värmde halvorna ca 20 sek i mikron och lade sedan en ruta 70% mintchoklad över som fick smälta en stund innan vi högg in! Detta går självklart att göra i ugnen på 175 grader om man gör många på en gång. Hoppas det smakar!  

/Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *