Supersnabbt jordnötsgodis

Dessa godbitar svänger du ihop i ett nafs!
Hemligheten med att inte stressa ihjäl sig kring advent och jul är att förbereda så mycket man kan. Med andra ord, släng ihop lite julgodis några eftermiddagar/kvällar när du har tid och förvara i frysen. Gör inte allt på en gång för då tappar man lusten tycker jag!

Bryt 100 gram mjölkchoklad i mindre bitar. Häll 1 dl jordnötssmör (jag använder Green Choice ekologiska jordnötssmör som är mer jordnötter och mindre socker i, bra att minska sockermängden den vägen när mjölkchokladen redan är söt) i en kastrull och tillsätt chokladen. Låt allt smälta ihop på medelvärme, rör om hela tiden. Hacka ½-1 dl salta jordnötter och häll i smeten. Häll upp smeten i ischokladformar och strö ev. över lite hackade jordnötter.
Låt kallna i frysen.

Dessa godingar tar du fram några åt gången när du ska äta, dom smälter rätt fort annars!
Hoppas att ni gillar dom, testa gärna att byta ut mjölkchokladen mot mörk om du vill köra en variant med mindre socker.

 

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *