Saffransbullar med apelsin och vit choklad 

Apelsinmarmelad i bullar? Ja! Ja! Supergott!
Sött, kladdigt och underbart gott tillsammans med vit choklad! Gör såhär:

Ställ fram 200 gram smör till fyllningen i rumstemperatur.
Smula 50 gram jäst i en degbunke. Smält 150 gram smör. Häll i 2 påsar saffran, totalt 1 gram, i smöret. Häll i 5 dl mjölk i smöret och värm fingervarmt. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen är smält. Häll på resten av degspadet, 1 ½ dl strösocker, 1 ägg, ½ tsk salt, 250 gram kesella och blanda.
Häll sedan på 15-17 dl vetemjöl. Kör degen i maskin ca 5 min.
Strö över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek under handduk.

Hacka 200 gram vit choklad fint och blanda med det mjuka smöret. Dela degen i två delar. Knåda i lite mjöl om det behövs. Kavla ut degen till en stor tunn fyrkant. Bred på smörblandningen och sedan apelsinmarmeladen. Vik sedan degen en gång. Dela i remsor ca 2 cm. Dela sedan remsorna så du får som ett par byxor. Snurra degändarna och sno ihop som en knut. Ett kladdigt jobb men så värt det!
Lägg på plåtar med bakplåtspapper.

Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker på om du vill. Grädda mitt i ugnen ca 7-9 min, håll koll så dom inte bränns! Låt svalna på galler. Njut!

/Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *