Köttfärslimpa

Här kommer ett roligt men lite annorlunda recept på köttfärslimpa. Det är en av mina favoriträtter så alltid roligt att testa någon annan variant. Hittade receptet hos Underbaraclara. Perfekt om man har kräsna barn som inte gillar lökbitar t.ex.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda 500 gram blandfärs med 2 dl crème fraiche, 1 påse Fransk Löksoppa från Blå Band, 1 tsk salt samt lite svartpeppar. Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Låt gå i ugnen i ca 40 min eller tills termometern visar 72 grader.
Servera med potatis eller mos och nån god sås. Jag gör oftast en enkel sås med en kalvbuljongtärning i lite vatten som får koka upp. Tillsätter sedan lite grädde och mjölk. Smaksätter med kalvfond, soja, salt och peppar och gärna lite av stekskyn från köttfärslimpan.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *