Potatis- och purjolökssoppa

Här kommer recept på en väldigt enkel och god soppa.
För ca 4-6 portioner.

Skala och skiva 600 gram potatis, jag tog mjölig. Skölj och skiva en stor purjolök (ca 300 gram). Fräs detta i en stor kastrull tills det fått lite färg. Häll på 1 liter vatten och lägg i 2 ½ buljongtärningar. Jag använder hönsbuljong för en fylligare smak men det går lika bra med grönsaksbuljong om du vill hålla det helt vegetariskt. Låt soppan koka tills potatisen mjuknat, ca 15 min. Ta bort från plattan och mixa slät med stavmixer. Koka upp soppan igen med 3 dl grädde. Smaka av med salt och peppar.
Ät gärna med något gott bröd till. Det är också trevligt att servera soppan med t.ex. knaperstekt bacon eller ett parmachips.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *