Havrekakor

En seg och knaprig kaka, så enkla att göra och här har jag gjort med glutenfritt havregryn så de blev helt glutenfria. Använd vilken mjölk du vill (laktosfri, mjölkfri eller vanlig) så är det lätt att anpassa efter allergier. Jag har valt laktosfri den här gången.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop 1 dl smält kokosolja med 1/2 dl sirap, 4 msk mjölk, 4 msk socker samt 2 nypor salt. Tillsätt 4 msk havremjöl (jag mixade bara de glutenfria havregrynen tills det blev ett mjöl) och 4 dl havregryn. Tryck ut smeten i en muffinsplåt eller i aluminiumformar. Grädda i ca 15-20 min. Låt svalna.

Ta ur kakorna ur formarna och ställ på lite hushållspapper en stund för att suga upp överflödigt fett. Dekorera gärna med lite smält choklad.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *