Banoffeepaj

Den här pajen är barnsligt god, kombon med kola, banan, grädde och knaprig botten är oslagbar!

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa 400 gram digestivekex (gärna i matberedare) och blanda med 175 gram smält smör. Tryck ut i en pajform med lite högre kanter eller en springform med löstagbar kant. Grädda i ca 10 min. Låt svalna helt. Under tiden kan du börja med fyllningen. Vispa 5 dl grädde, inte för hårt! Skiva 2 st bananer. När pajskalet svalnat så fyller du med en burk karamelliserad mjölk (dulce de leche). Den är alltså redan färdigkokad och du slipper momentet att behöva koka i flera timmar själv (som man behöver göra om man köper sötad, kondenserad mjölk). Lägg sedan bananskivor på kolan och bred ut den vispade grädden. Toppa med mer banan och gärna lite färska hallon också, så gott. Servera genast!

Kakan blir enkelt glutenfri genom att använda glutenfria digestivekex.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *