Bresaolacarpaccio

Detta kan låta lite krångligt och lyxigt men det här är faktiskt en riktigt förenklad variant utav carpaccio och den är så god att ni måste testa den! Bresaola är alltså ett lufttorkad nötkött. Vill du göra egen tryffelmajonnäs finns det olika recept på nätet men jag köpte ICAs färdiga och blandade ut med lite crème fraîche. Vet att Garant (Willys) också har en variant.

Det viktiga i den här förrätten är att bresaolan är skuren i riktigt tunna skivor, precis så att dom håller ihop! Finns att köpa i delikatessdisken, annars finns det även färdigförpackad men jag upplever att skivorna blir lite väl tjocka då!

Lägg ut tunna skivor bresaola på tallrikar, ca 4 skivor/person är lagom. Lägg på en näve ruccola, strö över rostade pinjenötter, hyvla över lite parmesan och ringla sedan över tryffelmajonnäsen. Vi hade denna som en utav två förrätter på nyår och alla tyckte om den, bra betyg!

Så enkelt och gott, testa detta nu och bjud era gäster på nästa gång du har en middagsbjudning!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *