Barntårta sockerfri

Den här tårtan gjorde jag till mina tvillingtjejer när dom fyllde 1 år, alltid roligt när man får äta själv med händerna och kladda ner sig!

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en liten form på ca 15 cm. Blanda 3 1/2 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver. Mosa 2 mogna bananer och blanda med 1 dl mjölk, 1 ägg samt 3/4 dl olja, raps eller kokos fungerar utmärkt. Vänd ner detta i mjölblandningen. Jag blandade oxå i en knivsudd vaniljpulver.

Häll smeten i formen och grädda i ca 30-40 min, känn efter med en sticka så kakan inte är kladdig. Dela i tre delar och fyll sedan tårtan med valfri fyllning.

Jag fyllde min smet i två formar som var ca 10 cm i diameter, gräddade lite kortade tid, delade sedan botten i två delar och fyllde med fruktklämmis och vispad grädde. Dekorerade med vispad grädde och färska hallon!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *